Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Legyen jobb a felismerés. A cselekedeteknek oka van. Mondták egyszer”a varjú húzgálja ki a répát”Ezeknek, a répáknak a gyökerét egy hatalmas pajor rágta, a répák fonnyadni kezdtek. A varjú kihúzta a répát, alatta volt a pajor, amit elfogyasztott. Nyíltan, vidáman közeledek valakihez. Köszöntöm udvariasan. Remélem Ő is hasonlóan fog viselkedni. Vajon, ha sötét arccal, közeledek, köszönni elfeledek-hogyan fog velem viselkedni? Úgy, ahogyan én.

Legyen jobb a modor. Dühös, csúnya szavaink ártanak nekünk. Olyan mintha magamról állítanék ki kedvezőtlen bizonyítványt. Talán, ha köveket dobálok magasra, amikor leesik, mind elkerül engem?

Legyen jobb az egészségünk. Javít: vidámság, mozgás, siker, jó gondolatok, vitaminok. Javít az, ha az elérni kívánt célt Coué módszere szerint mondogatom magamnak.

Legyen jobb a mosogatás: régóta mondják, hogy este örömmel, de hogy 8-10 óra alatt a mikrobák sokszorosára szaporodnak, azt most láttam valahol az interneten.

Legyen jobb a dobás. Néhány lépésre néha könnyebb átadni egy kulcscsomót. Sokkal könnyebb elkapni, ha ívben dobom, mintha vízszintesen dobnám. Tréfásan, nem leütni kell, hanem könnyedén átjuttatni.