Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Legyen jobb az aranyszabály. Azt tegyétek másokkal, amit ti is szeretnétek, hogy tegyenek veletek. A gólya azt szeretné, ha hosszú nyakú üvegben kapna italt. A róka lapos tányérban kérné az italt. Kell a józanész. Azt kell cselekednem, amit a partnerem szeretne.
Legyen jobb a háború megítélése. Számolnak az egyik oldalon: Ha lerombolom megérte, mert az ellenség gyengébb lett. Számolnak a másik oldalon: ha ennyi katonát elpusztítunk nyerni fogunk. A végén mindenki veszít. Biztos, hogy nem volt más megoldás?
Legyen jobb a kritika. Nem fogadhatok el bármit kritika nélkül. Add oda a pénzed. Miért? Add oda az életedet. Miért?
Legyen jobb az igazság. Elfogulatlanúl kell megvizsgálni mindenki álláspontját és keresni egy elfogadható kompromisszumot, közbenső megegyezést. Néha azonnal látható, hogy helytelenül beszél. Láttam olyan lommentet”téged senki nem kért arra, hogy elmondd a véleményedet”Vajon a kommentelő hány embert kérdezett meg erről? Vajon bárkit is megkérnek-e hogy leírja a véleményét? Persze az igaz, hogy a kommentelő nem kért meg erre senkit, és lehet, hogy amit kifogásolt az sem tetszett neki. Akkor ne olvassa. Ennyi.
Legyen jobb a z ismeretek tapasztalatok átadása. Az emberek kerülnek néha kellemetlen helyzetbe. Ebben az esetben fel kell tenni a kérdést, hogyan tudok javítani a helyzeten? Cujo című könyvben egy nő a gyermekével reked egy kocsiban, kívül egy veszett kutya. Tudom, hogy ez csak egy könyv, de nem árnyékolták az ablakot a napsütés ellen. Nem keresett a kocsiban eszközt a kutya ellen. Nem próbálta felhasználni a vizeletet.Nem törekedett,hogy legyen jobb.