Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Legyen jobb kavalkád (változatos gondolatok): Ha van eszed, legyen noteszed. Ami fontos, azonnal írd fel. Az ember egyszerre csak egy dologra tud figyelni. Ha nem írom fel, lehet, másfelé fordul a figyelmem, és bármennyit töröm a fejem, nem fog eszembe jutni.

RészletekLegyen jobb a mese. A gyerekeink szeretik hallani azokat a történeteket, amelyek velünk történtek. Azért, mert ezeket a saját szavaikkal mondjuk el. Közben felidéződnek az érzelmek, tanúlságok. Ezek a történetek jobbak, mint egy felolvasott mese. Ketten maradtunk egyszer a fiammal. Elfeledkeztem TV-ben vetített meséről.”Nem baj, sokkal jobbat tudsz te mesélni”.

RészletekLegyen jobb az injekció. Gyakran, injekció után sárga, zöld féltenyérnyi foltok keletkeznek a beadás körül. Azért, mert gyorsan benyomják az injekció tartalmát, nem marad idő az anyagnak a természetes úton való eloszlására. Miért így adják be? Mert mindenki azt kéri minél hamarabb, adjuk be. Alig alig fáj, ha van bátorságunk kérni, hogy lassan adják be.

Legyen jobb a gombolyag zsineg megbontása. Amíg el nem fogy a zsineg, addig sokkal könnyebben tudom kezelni, ha középről húzom a zsineget.

Legyen jobb a kávéfőzés. Sokan, amikor már a főző az összes vizet felfőzte, még nem kapcsolják ki az áramot, mert még csepeg a kávé. Ez árt a kávéfőzőnek, mert a melegítő szál már nem vízben áll, hanem csak levegőben. Ugyanakkor a kávé már úgy is lefőtt, kikapcsolva is le fog csepegni a vége.